zondag 14 maart 2010

gezellig rondje umcg

vanmorgen van de verloskundige de opdracht om naar het umcg te gaan. Laten controleren of de hard buiken weeën zijn en of er vruchtwater afloopt of toch niet.

Nadat ze was aangesloten liet de monitor een opgewonden standje van een baby zien en nagenoeg geen spieractiviteit bij mams. Mijn dochter is broodmager en behalve huid en spieren zit er niks tussen haar baby en de buitenwereld. Vet is een woord dat ze niet kent.

De afgelopen 13 weken is ze geen gram aangekomen maar de baby is prima gegroeid. Ze is nu dus echt uitgeleefd. Haar hele zwangerschap is een gevecht geweest om voeding binnen te houden en sinds een week of 2 slaapt ze ook nog eens heel beroerd. Mijn meisje is op.

Toch worden we naar huis gestuurd. Ze is 40+5 en pas bij 41 gaan ze de bevalling voorleiden danwel inleiden. En dat moment van 41 weken is pas dinsdag en dan is niet vandaag.

Morgen heeft ze een gesprek met de verloskundige en ik hoop dat die besluit om de vliezen te strippen. Zelfs in de omstandigheden waarin ze leven lijkt me dat voor moeder en kind beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten