woensdag 17 maart 2010

cool kid


Krista houdt slecht haar temperatuur. Daarom is ze verplaatst naar ‘medium care’. Ze ligt of onder een warmte lamp of ze leggen haar op een soort van schapenvachtje, afhankelijk van haar start temperatuur. Als ze net tegen mams aan heen gelegen, dan is ze fijn opgewarmd en gaat ze op het matje.

Ze is best uitgeput en kan haar aandacht moeilijk bij het eten houden. De borstvoeding is door alle toeters en bellen nog niet goed opgekomen. Vanmiddag was ze zo moe dat ze drie teugen per keer wilde proberen en dan viel ze weer in slaap. Verpleging zegt  dan dat ze onvoldoende drinkt maar ze is niet gewogen voor het voeden. Hoe weet je dan wat er tijdens het voeding inkomt?

Ze willen dan wel een maagsonde aanbrengen. Ze lust de Hyper Allergene Bijvoeding niet, maar bij navraag blijkt dat veel kleintjes daar letterlijk kotsneigingen van krijgen. Dus doet ze dat precies zoals die anderen dat ook doen. Dan probeer je toch andere bijvoeding? Lijkt me minder rigoureus dan meteen maar een maagsonde aanbrengen. Dus brengen ze een infuus aan voor vocht en antibiotica (doordat er meconium in het vruchtwater was gekomen tijdens de bevalling).

Mams is begonnen met afkolven. Dan kan ze de volgende voeding eerst wegen, dan voeden en als na de tweede weging blijkt dat ze te weinig heeft gekregen, dan kan alsnog via de fles de afgekolfde melk worden gegeven. Linksom of rechtsom is het dan toch moedermelk.

Ik ga er morgen nog maar langs, kijken wat er gebeurt daar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten