zondag 31 januari 2010

Einde weekend

De laatste dag..

De jongedame van gisteren avond is na een korte vier uur weer losgelaten op zichzelf en de maatschappij. Tijd zal leren of dat verantwoord is geweest. Misschien was dit een wake-up call.

We zijn een paar keer een heel flink eind gaan wandelen. Via Ockenburg en Waldeck gaan we op weg naar de Boulevard van Kijkduin. En vanaf de Boulevard van Kijkduin wandelen we door de duinen en over het strand terug naar het park om via de achteringang weer op weg te gaan naar de cottage.

Alsof ze weet dat we deze ronde naar het strand zullen gaan, trekt de jongedame ons bijna over de wegen. Op sommige plekken is het nog glad, al is de sneeuw hier al weer bijna weg. Als ze eenmaal de zee in de neus heeft is er geen houden meer aan. Dartelend over het strand rent ze van hier naar daar en terug.

Als we bijna bij de opgang zijn naar het park kiezen we een wateruitloop waarin ze kan spartelen. Als een dolfijn hopt ze door de plas heen en weer om vervolgens languit in het zand te liggen rollen. Gelukkig kan ze straks douchen, want deze dame ziet er niet meer uit.

Met rode neuzen wandelen we terug naar de cottage, douchen de hond en gaan languit op de bank hangen. Kapot. Leuk om in het zand te wandelen maar wel zwaar. En met een paar kilometer in de benen is de bank heerlijk.

Een collega wenst ons via Hyves een heel fijn weekend. Wat fijn dat er toch nog veel mensen aan ons denken.

Thuis blijkt mijn zwangere dochter toch bezorgd te zijn om haar jongere zusje. Zij en haar partner gaan op bezoek en spelen een spel op de PS2. Mijn jongste zegt er niet veel over maar ik weet dat ze het niet kan waarderen. Niet dit weekend. Maar als zij niks tegen ze zegt doe ik het ook niet :)

Later op de dag wandelen we door het achterliggende bos. We denken om het park heen te kunnen maar stuiten dan op een ‘verboden voor honden’ bord. We wandelen terug en worden uitgelachen door een geelbandparkiet. Daarvan hebben ze er in Den Haag een heleboel losvliegen en deze vind ons lachwekkend.

De rest van de dag zijn zowel wij als onze hond helemaal af. Ze slaapt en droomt en laat de wereld voor wat hij is. Wij genieten nog wat na van ons weekend.

Morgen vertrekken we met vertraging. Eerst nog een ziekenhuisrondje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten