vrijdag 23 oktober 2009

onderhoud


Was ik helemaal vergeten te schrijven… En het was juist zo bijzonder.

Onze HR ketel begon wat kuurtjes te hebben. Soms had je zomaar ineens onder de douche een bak koud water. Als je dan bij de ketel ging kijken, dan stond hij keurig te blazen alsof er een heetwatervraag was. Maar nergens ging heet water heen. En een boiler zit er niet in.

Het jaarlijks onderhoud stond voor de deur dus lief als ik ben hebben we even gewacht tot de onderhoudspersoon er zou zijn. Vorige week donderdag kwam ze. Ze luisterde naar mijn verhaal en ging aan de slag. Bijna het hele apparaat ging los en uit elkaar. Er werd zo hier en daar een functie getest en ze bestelde een onderdeel om later te vervangen. Het apparaat zou voorlopig gewoon werken.

Vrijdagmorgen was het snikheet in de kamer. De thermostaat stond op 5 graden dus het was niet zo bedoeld. Toch was het 22 graden in de kamer en dan is het echt heet. De ketel stond maximaal te blazen boven. Alleen de stekker eruit was een oplossing. Geen probleem dachten we.

Zaterdagavond bleek dat de douche niet meer wilde. Een keer of wat de ketel herstarten en dan lukte het soms. Om de onderhoudsmensen te ontzien hebben we ons een weekend geërgerd. Maandagmorgen gebeld. Er bleken twee onderdelen vervangen te moeten worden. Een klep tussen heetwatervraag en verwarming en nog iets groots.

De ketel is al lang niet meer origineel. Alles is al een keer vervangen, zelfs de brainbox. Dus dit zal zeker niet het laatste zijn dat we gaan meemaken. Nu maar hopen dat we warmpjes door de winter komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten