vrijdag 16 oktober 2009

En weg is de fiets


De dames brengen even een boodschapje weg. Kwestie van een paar minuten tops.

Ze vergeten de fiets op slot te zetten en brengen de boodschapjes naar binnen. De dief is oplettend en ziet dat de fiets gebruikt wordt om een krant te bezorgen. Hij/zij haalt de fietstas van de fiets en neemt alleen de fiets met sleutels mee.

Gelukkig heeft de fiets net twee dagen geleden een nieuwe binnen- en buitenband in het achterwiel geplaatst gekregen. Dat is toch fijn voor de dief in kwestie. Je moet er toch niet aan denken dat die tegen kosten aan gaat lopen als een platte achterband… En gelukkig zat er sinds afgelopen zaterdag ook licht voor en achter op. Je moet het toch niet op je geweten hebben dat de dief een bekeuring gaat krijgen voor het rijden zonder licht.

Ach, het kind verdient wel 28 euro in de maand met die krant. Die kan prima voor een kleine 50 euro een andere fiets kopen. Geen punt joh.

Ondanks dat we er niet veel van verwachten hebben we toch maar aangifte gedaan van diefstal. De politie meld zelf al dat ze verwachten dat ze het binnen 5 dagen met een brief zullen afsluiten zonder het op te lossen. Maar goed, je wilt het toch afronden,.. een plek geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten