maandag 15 december 2008

Life's domino


Alles is onderling verbonden. Nog nooit over nagedacht? Laat mij maar eens...

Je loopt op straat en slentert wat op weg naar huis. Midden op de weg worstelt een regenworm op weg naar de overkant. De ondergrond is kurkdroog en de regenworm heeft geen schijn van kans. Je haalt je hand over je hart en gunt deze regenworm een tweede ronde.

Met wijsvinger en duim pak je de worm voorzichtig op en legt hem in de berm. De worm herkent de omgeving en begint als een gek te graven.
Hij knabbelt zich door de bladeren heen alsof er niks anders in de wereld te doen valt (is voor een regenworm waarschijnlijk ook zo).

In een korte tijd ontstaat er een formidabel mooi stuk grond, zo vruchtbaar als maar kan. Een koolmees vliegt over en laat wat verteerde zaden in de grond vallen. De zaden ontkiemen en er ontstaat een mooie bessenstruik. Vogels uit de hele omgeving komen op de bessen af.

Met al deze vogels bij elkaar komen er ook rovers op af. Alle katten uit de buurt weten dit fast food plekje te vinden en veel van deze rovers vangen hier een smakelijk hapje. De katten in deze buurt vermaken zich prima.

Zo ook Tony, de zwart-witte kater. Hij is al flink vet, maar toch vangt hij een roodborstje dat op de grond onder de struik op zoek was naar afgevallen bessen. Hij likt zijn lippen af en wast zijn neus. Trots waggelt hij op weg naar huis. Hij steekt de weg over op weg naar zijn mandje aan de verwarming thuis.

Met snerpende banden probeert een brommer de kat te ontwijken. Hij slipt en glijdt over de weg naar een paaltje. De bestuurder van de brommer waande zich onschendbaar en draagt natuurlijk geen helm. "Is funest voor je kapsel" was zijn argument.
Zijn kapsel red hem nu niet en met een klap splijt zijn schedel. Hij sterft ter plekke. De verder overstekende kater is het laatste dat op zijn netvlies komt..

Tragisch, of niet soms?

Besef je wel dat jij degene was die de worm hielp bij het oversteken.

Wanneer zal de politie komen om je op te pakken?
Dood door schuld zal toch minimaal de aanklacht zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten